Information » valg 2020 » Præsentation af kandidat

Trine Rytter Andersen


Personlig præsentation:

Trine Rytter Andersen: Præsentation

Siden min afgang fra Det Jyske Kunstakademi i 1999 har jeg arbejdet helhjertet og seriøst inden for samtidskunstfeltet i Danmark og der igennem også med udsyn til resten af verden.

Jeg har i kraft af mit mange-facetterede virke raffineret min evne til at forstå og reflekterer over kunstens fænomenologi og til at møde kunsten i alle dens forskelligartede kontekster og formmæssige gestaltninger. Gennem 20 år har jeg været anmelder/kritiker, og fordi jeg selv kommer fra ’praksis’, ligger min sympati og solidaritet naturligvis hos kunstnerne. Af den grund jeg altid bestræbt mig på at skrive med størst mulig respekt for de udøvende kunstnere og anmelde deres kunst på en måde, som afspejler såvel høj faglighed, personlig integritet og evnen til at åbne og formidle kunsten til dens publikum. Jeg har desuden skrevet et hav af tekster til bøger og publikationer om kunst og kunstnere og Jeg bilder mig ind, at jeg på den baggrund, i dag er en ganske særlig stemme på den danske kunstscene.

Jeg har bestridt poster som udstillingsleder og kurator for store offentlige udstillinger og siddet i en del bestyrelser i kunstinstitutioner. Desuden har jeg været medlem af Kunstrådet i Aarhus Kommune og siddet i kunstfaglige juryer og censurgrupper.

Jeg søger optagelse i Akademirådet, fordi jeg føler mig klar til at påtage mig opgaver der, hvor jeg kan trække på min erfaring og på min ganske betydelige viden om kunst og samfundsforhold generelt.

Jeg er af natur et MEGET nysgerigt og vågent menneske, som altid bidrager til faglige samarbejder med stor viden, ildhu og originalitet.

Min vision for kunstens raison d’être i den antroposæne tidsalder og det kommende og afgørende årti, er at den vælger at blive en del af løsningen fremfor opportunistisk at lurepasse i et forsøg på at fastholde et umuligt og ikke bæredygtigt status quo.
Jeg er af den overbevisning at også kunstens område må søge nye svar på brændende spørgsmål og belave sig på at genopfinde sig selv i en verden i stor og hurtig forandring.

Hvis du som læser dette, kan nikke genkendende til disse overvejelser så giv mig en stemme at arbejde på forandringerne, med!

Venlig hilsen
Trine Rytter Andersen
www.trinerytterandersen.dk
www.minority-report.dk
www.litteraturen.nu (art writing)
www.kunsten.nu

CV vedlagt denne ansøgning

SE CV