Information » valg 2020 » Præsentation af kandidat

Lisbeth Hermansen


Personlig præsentation:

Lisbeth Hermansen

På baggrund af min livslange erfaringer som kunstner, og afsøgninger af nye uventede kunst praksisser, håber jeg at kunne bidrage med noget nyt i akademirådet, eller juryen.

Min baggrund er:
Billedkunstner, ide og konceptudvikler, landsbyudvikler, museumsleder, kurator, sherif, politiker (gul bevægelse), performer, og ”leben-kunstner”.
Som udgangspunkt er jeg glad for alle kunstformer, fra akvarel til urtid, bare det har dybde, højde lys og ånd, og leder os på nye uventede veje, der viser pejlemærker for fremtiden.

Hygum Kunstmuseum:
Hygum Kunstmuseum (2004) er opbygget i et gammelt missionshus langt ude på landet i bakkerne mod vest, imellem hav og fjord. Museet rummer en meget fin samling af stor kunst, i mindre formater, fra mere end 100 danske samtidskunstnere, der alle har lavet et værk til museet.
Hygum kunstmuseum er et værk i sig selv, og er et levende eksperiment med selve museumskonceptet.

Hygum Kunstmuseum har hele tiden været tænkt som ” et åbent museum”, hvor omgivelserne er en del af kunstmuseet. Grænsen imellem museet og omgivelserne blev fysisk ophævet med udstillingen ” Hygum på vrangen” fra 2017. Siden har der været to udstillinger med temaet
”Ånd ” i 2018, og ” Lys ”, ”HYYGUMi1” (2019).

Leben – Kunst
Country Town.
En ny kunstretning som er under udvikling, på baggrund af de erfaringer jeg har gjort mig i det liv der udspiller sig i C.T. Kunstretningen handler om at leve - kunsten, to live -art, Leben-kunst. Byen rummer helt særlige muligheder for at finde helt ny afsøgninger af den kunstneriske praksis. Ikke som en reaktion imod alle andre kunstretninger, men som en udvidelse, i et udvidet rum, i relationelle nye praksisser.

Country Town:
I 2014 købte jeg halvdelen af en lille uddød landsby i Vestjylland, og udråbt mig selv til sherif i byen i ” det vilde vesten”. Byen opkaldte jeg ”Country Town”. Byen er i dag besøgt af alt fra kunstnere, forfattere, filmfolk, journalister, motorcykelklubber, højskoler, blaffere, vildfarne, opdagelsesrejsende, unge som gamle, rige som fattige, til unge fra storbyen. Byen udvikler sig mere og mere som et sted for eksperimenter med livet, livsformer, fællesskaber, levemåder m.v.

Se: Google: “sheriff i Country Town”, Googlesite: Wild West Country Town.
Facebook: Nybygger Country Town
www.hygumkunstmuseum

SE CV