Motivering

Udstillingsleder Karen Lintrup er i 2012 tilkendt N.L. Høyen Medaljen med følgende motivering:
Karen Lintrup har igennem mange år stået for Kunsthal Brænderigårdens alsidige og meget interessante udstillinger. Det var hende, der tilbage i 1994 startede udstillings-stedet. Det er lykkedes hende i Viborg at skabe et kulturelt kraftcenter, der har formå-et både at inddrage og aktivere lokal, national og international kunst og kunstnere. Dette har resulteret i et samlingssted med en dynamisk og åben atmosfære, hvor billedkunsten og andre kulturelle aktiviteter har engageret folk fra nær og fjern.
Kunsthal Brænderigårdens udstillingsprogram er meget varieret og altid af meget høj kvalitet.
Det har flere gange været her, man første gang kunne se en virkelig omfattende præsentation af en yngre kunstner. Fx Peter Holst Henckels ”Why do leaves change colo-urs in the fall” i 2009 og Leonard Forslunds udstilling fra sidste år “Skog av glas”. Der har været udstillinger med eksperimenterende lyskunst: ”Luminis – jagten på lyset” 2011, lydkunst: ”Sound made visible” 2009, udstillinger, der har fokus på papiret som materiale ”Laboratorium” 2010, og udstillinger, der også har inddraget haven og natu-ren og årstiderne omkring Brænderigården ”Udenfor ”2007-08.
I 2008 kunne Karen Lintrup præsentere en stor ombygning med deraf følgende udvidelse af udstillingsarealet med udstillingen ”3Deconomy” af René Schmidt.
Desuden kan tilføjes, at Karen Lintrup har været en dygtig og skattet formand for FKD: Foreningen af Kunsthaller i Danmark.
For denne meget væsentlige indsats for formidlingen af billedkunsten tildeles Karen Lintrup N.L. Høyen Medaljen.

Værker vist i forbindelse med modtagelsen