Anders Hermansen

Arkitekt
Stiller op til Akademiet og Juryen



Måden jeg arbejder med form og rum udspringer af en naturlig nysgerrighed, og er en rejse ind i tingen og mig selv. I mit livssyn ligger der stor skønhed i den naturlige tilgang til livet, at forfølge en fornemmelse, det ikke-teoretiske og ikkesymbolske. Jeg ønsker at afsøge form og rums indhold og atmosfære, søge meningsfyldthed, åbne op for kommunikation, og få tanken i bevægelse, så den påvirker ens tilstedeværelse.

Jeg har altid brugt tråden. Både som 3-dimensionelt håndskitseringsredskab og som materiale. Det hånden kan, er den intuitive fornemmelse for form og atmosfære, som giver inspiration til næste træk i formgivningen. I starten af mit virke brugte jeg tråden til at udforske stolen som form i samspil med den menneskelige krop. To af disse 1:1 trådskitsestole kan ses på Trapholt og Designmuseum Danmark.

I arbejdet med industrielt design, møbler og rum, starter min tankeproces med at skabe 3-dimensionelle trådskitse-universer, som inspirerer til det liv jeg gerne vil leve med tingen eller i arkitekturen. Metoden åbner op for en måde at være med i universet, inde i stemningen, med i konstruktionen. Ikke bare beskuer. Ikke bare æstetiske betragtninger. Det handler om at afsøge hvad objektet giver fra sig.

Mit arbejde med industrielt design har i over 20 år været som ledende designer for Bang & Olufsen, som designer og Corporate Design Advisory Board advisor for sydkoreanske LG Electronics, og som designer for engelske Nothing Technology og svenske Teenage Engineering.

De seneste tre år har fokus også været på cykeldesign, hvor jeg er taknemmelig for at have modtaget internationale designpriser og en præmiering fra Statens Kunstfond for mit Hermansen cykelstel.

Motivationen for at opstille til Akademiet og Juryen er baseret på min interesse i at tage del i Akademirådets spændende arbejde med at fremme god arkitektur, godt design og kunsthåndværk – med fokus på nysgerrighed, det personlige udtryk, det som giver noget fra sig og taler til vores sanser.

De bedste hilsner,

Anders Hermansen