Jette Ellgaard

Billedkunstner
Stiller op til Akademiet



Mit navn er Jette Ellgaard, jeg er 51 år, videokunstner og ønsker optagelse i Akademiet.

Jeg er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2007, bor i Nansensgade og arbejder fra mit atelier i Kunstnerhuset i Classensgade. I mine kunstneriske undersøgelser, søger jeg at levendegøre historie og samfundsforhold. Det menneskelige nærvær i samspil med erindringen, står altid i centrum i mine værker. Ikke som en ureflekteret nostalgi, men som kulturhistoriske minder og særlige stemninger. Videoværkerne er ikke dokumentariske, men mere poetiske refleksioner fortalt i lyd- og billedcollager.

Vision; at arbejde for en bredere synliggørelse af kunstens betydning i hverdagen og aktivt være med til at præge debatten om den kunstneriske udvikling og kurs i Danmark.

Seneste udstilling;
Fra juni – november 2023 kunne værket HAVDAL (video, fotogrammer, readymades og leporello bogværk) opleves på udstillingen FAR WEST på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig.

Havdal

Min far, som er landmand, begyndte en dag at sige; Nu er det snart den sidste sommer på gården. Vores familie har boet på Havdal i generationer, vi er knyttet til stedet, og der skal siges farvel. Jeg bad min far om at indsamle planter, der har en særlig betydning for ham på et personligt, et historisk og et landbrugsfagligt plan. Han skulle samle mindst én plante om måneden og lægge den i pres. Planterne har jeg siden belyst og fremkaldt til fotogrammer.
Billederne og min fars kommentarer til hver plante er samlet i et leporello-bogværk.