Sven Hols’ legat 2024

Billedkunstner
Stense Andrea Lind-Valdan

STENSE ANDREA LIND-VALDAN vender vrangen ud med sine værker, hun slikker blækket på med tungen, sætter aftryk på papiret med kroppens væsker og med de blideste blyantsstreger udfolder hun scenarier, der omhandler begær, moderskab, smerte og dødsdrift. 

Gennem maleri, performance og fotografi afsøger hun eksistentielle territorier, både i form af værkerne og i form af en kritisk forholden sig til alt det, der skal til for at skabe dem.

Stense Andrea Lind-Valdans værker kan være vanskelige at have med at gøre, men er også svære at komme uden om. Nogle værker forekommer nærmest lidt hjælpeløse i deres udtryk, de er for lidt, for meget, for nuttede, for brutale, for udpenslende, for patetiske. 

Som beskuer når man ikke langt med en distanceret aflæsning, man må være der på værkernes præmisser. Der er stor alvor, måske små glimt af humor, men ingen ironi og coolness at skærme sig bag. Værkerne skubber insisterende til vores perspektiv, vi må udvide pladsen, inkludere præmissen.

Stense Andrea Lind-Valdans udvidede praksis omfatter et vægtigt virke som kunstskribent, hun driver et forlag med kunstbøger og som udstillingskurator gennemførte hun i 2022 en særdeles markant udstilling på Willumsens Museum, med et diverst perspektiv på hele konteksten.

Stense Andrea Lind-Valdan åbner blikket på kunsten og på verden, der er så meget mere at sanse og opfatte end de udtryk, vi allerede genkender og har lært at afkode.

For sit generøse virke, utilslørede udtryk og stærke stemme tildeles hun Sven Hols legat 2024.