Anders Herwald Ruhwald

Arkitekt
Stiller op til AkademietJeg er en kunstner der arbejder med installation og skulptur på tværs af kunst, kunsthåndværk og design.

Jeg ønsker at engagere mig i Akademiraadets arbejde for at få indsigt i kunsthåndværk-og designområdets vilkår på vores uddannelsesinstitutioner, samt arbejdsbetingelserne for kunsthåndværkere og designere generelt.

Især Kunsthåndværket har været under hårdt pres de seneste årtier i det offentlige rum og på landets skoler og det mit håb at kunne bidrage til en generel debat kunsthåndværket og designområdets relevans, prioritering og placering i Danmarks kulturlandskab gennem Akademiraadets arbejde.

Jeg er uddannet fra Royal College of Art i London i 2005 og har over de sidste 20 år boet i Canada, England og USA. Her har jeg drevet mit atelier og har haft mere end 30 soloudstillinger og 120 gruppeudstillinger på museer og gallerier i Nordamerika, Europa og Asien.

Samtidig har jeg har været ansat som professor på The School of the Art Institute of Chicago (2007-08), Cranbrook Academy of Art i Detroit (2008-17) og Kunsthögskolen i Oslo (2018-22). Mine værker findes over 30 offentlige samlinger herunder Victoria and Albert Museum (London), Los Angeles County Museum of Art (USA), Le Musee des Arts Decoratifs (Paris), Philadelphia Museum of Art (USA) samt Nasjonal Museet i Oslo.

Jeg er i gang med at flytte til Danmark og er blevet udpeget til at sidde i Statens Kunstfondslegatudvalg for Kunsthåndværk og Design fra 2024-27. Således vil jeg få en bred indsigt i hvad der rør sig indenfor design-og kunsthåndværksfeltet i Danmark og jeg håber at kunne bringe denne erfaring til arbejdet i Akademiraadet.

www.andersruhwald.com