Bjørn Poulsen

Billedkunstner
Stiller op til Akademiet


Alt bliver grimmere i de her år. Landskaberne, byerne, husene, tingene. Det er som om, at jo rigere vi bliver, jo mere mister vi fornemmelsen for den æstetiske dimension. Man ser det i den offentlige samtale. Vi taler om frihed, retfærdighed, lighed, men aldrig skønhed. Man betragter skønhed som noget overfladisk, en luksus, noget for de rige, og dermed suspekt. Men det er en fejl. Skønhed er vigtig. Det er vigtigt for vores velbefindende, for vores følelse af at høre til et sted, i sidste ende for vores værdighed. Så som statens æstetiske rådgiver har Akademirådet en vigtig opgave. Og sikkert ofte utaknemmelig. Som sagt går det den forkerte vej med meget. Men der er også lyspunkter. Og jeg vil gerne forsøge at fremme en udvikling, der skaber flere af disse.

Selv laver jeg primært skulptur, Har en 40 år lang praksis bag mig. Jeg også undervist, holdt foredrag og skrevet en erindringsroman, Opkald fra Mælkevejen, der udkom på L&R i 2020.

Af udvalgsarbejde har jeg tidligere siddet i et par legater, SVFKs bestyrelse, men den mest omfattende har været i Kunstnersammenslutningen Grønningen, hvor jeg sad i arbejdsudvalget 1998-2007 og igen som formand fra 2010 til 2020. Den sidste periode var indimellem vanskelig og meget arbejdskrævende, men det er lykkedes i samarbejde med flere gode kræfter at lande gruppen et kunstnerisk og udstillingsmæssigt godt sted. Nu er jeg en fri fugl, og klar til at bruge min erfaring og lidt kræfter i Akademiet, hvis der skulle være interesse for det.

Venlig Hilsen
Bjørn Poulsen