C.F. Hansen Medaillen 2002

Arkitekt
Grethe Meyer


Grethe Meyers arbejder i glas, porcelæn, træ, stentøj og stål, præges alle af en indfølt og professionel søgen efter form, der fungerer.

Som naturlig fortsættelse af systematisk og forskningspræget arbejde i mange år, har grundlæggende analyse af opgaverne altid været uomgængelig og det både af tingenes anvendelse, opbevaring, produktion, og materiale. Muligheder, krav og valg, med henblik på det optimale resultat. Vægtning af de komplekse kravs relative betydning for designets helhed. Frem til professionelle resultater af den industrielle designers stædige indsats: Blåkant, Hvidpot, Ildpot og Boligens Byggeskabe, som taler klart om det de er og vil fremtræde som.

Brugsting til hverdag, og industrielle produkter som har dannet forbillede, og med nytænkning og stor udbredelse præget vores livsstil og samvær, madlavning og møblering.

Fremragende kvalitetsprodukter, som har udfordret både de danske boligvaner og industrien, før de, som Danish Design, også indtog den internationale scene – nationens formåen til ære.

Herfor hædres Grethe Meyer med C.F. Hansen Medaillen.