C.F. Hansen Medaillen 2006

Arkitekt
Lene Tranberg


Arkitekten Lene Tranberg står i spidsen for en tegnestue, der har været med til at sætte arkitekturens dagsorden gennem de sidste 20 år. Talrige og forskelligartede er de værker hun har beriget os med, værker der indtil 2004 blev skabt i samarbejde med den da afdøde kompagnon Boje Lundgaard.

Produktionen spænder fra boliger til kraftværker, fra solitære huse til byplan, fra renovering til kulturelle institutioner.

Med evnen til at udforske en opgaves særlige muligheder udvikles klare koncepter som afsæt for originale arkitektoniske udsagn. Udgangspunktet kan være en bestemt placering i byen, en bygnings sociale organisation eller afprøvning af teknologiske nyskabelser. Bygningens møde med jorden, overgangen mellem individuelle og fælles rum, udvælgelse og sammenstilling af materialer er typiske fokuspunkter i den kreative proces.

Med modernismen som værdigrundlag og med sikker sans for detaljen fremdyrkes markante huse, poetiske huse, huse der har noget på hjerte, huse der fortæller om deres hensigter, huse der er fulde af karakter.

I disse år deltager tegnestuen som begavet medspiller i den dynamiske udbygning af København som metropol med lovende projekter, der prøver kræfter med nye bygningsformer og indvæver landskaber i urbane bebyggelser.

For sit enestående og værdifulde bidrag til dansk arkitektur hædres Lene Tranberg med C.F. Hansen Medaillen.