Det Jyske Kunstakademi

Akademiraadet mener, at vi i Danmark skal have muligheden for at tage en kvalificerende kunstnerisk uddannelse mere end ét sted.

Vi har tre kunstakademier fordelt i København, Odense og Aarhus. Desværre er situationen den, at de to akademier uden for København i mange år har kæmpet med en meget lille bevilling, og for Det Jyske Kunstakademi også med trange og utidssvarende lokaler.

Vi mener, at det er vigtigt, at der i udbuddet af kunstneriske uddannelser i Danmark er en regional og indholdsmæssig diversitet. Kunst er hele tiden i forandring, og det er givende og frugtbart, at der eksisterer forskellige miljøer, hvor forskellige undervisningsmetoder anvendes og udvikles.

Kvaliteten af undervisningen og resultatet deraf – de færdiguddannede billedkunstnere – er høj på alle tre akademier. Men rimelige fysiske rammer er basale krav på en uddannelsesinstitution, så der også er mulighed for at lave kunstneriske eksperimenter i større skala end dem, der kan laves ved et skrivebord.

Vi håber, at Det Jyske Kunstakademi får mulighed for fortsat at udvikles, og at der findes en løsning på Det Jyske Kunstakademiets pladsmæssige udfordringer.

Venlig hilsen

AKADEMIRAADET