Ebbe Stub Wittrup

Billedkunstner
Stiller op til AkademietEbbe Stub Wittrup er billedkunstner og uddannet fra Academy of Fine Arts i Prag i 1999. Ebbe Stub Wittrup arbejder kontekstbaseret og fænomenologisk indenfor en række medier, fra skulptur over fotografi til installation. Fælles for hans praksis er en interesse i det, som former vores perception af verden, såsom psykologien, myten, naturvidenskaben og kulturen. Det æstetiske og det konceptuelle forenes således i værker, der bærer præg af at sætte spørgsmålstegn ved vores opfattelse af virkeligheden.

Ebbe Stub Wittrup har tidligere arbejdet som lektor på Det Jydske Kunstakademi i 2013-19. Han sidder i bestyrelsen på Overgaden – Insitut for Samtidskunst og har tidligere siddet i bestyrelsen på Charlottenborg Fonden/Forårsudstillingen 2009-13. I 2010 modtog han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Ebbe Stub Wittrup har udstillet på en lang række instituioner i både ind- og udland, senest med soloudstillingerne Botanical Drift på Copenhagen Contemporary og Photographs på Gl. Holtegaard samt Authors of names på Politikens Forhal. Ebbe Stub Wittrup er repræsenteret i samlinger i både ind- og udland.

Herhjemme kan følgende samlinger bl.a. nævnes: SMK – Statens Museum for Kunst, ARoS, Randers Kunstmuseum, Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond m.fl.