Eckersberg Medaillen 2004

Arkitekt
Jeppe Aagaard-Andersen


Den knappeste definition på Jeppe Aagaard-Andersens landskabsarkitektur må være, at de er vitale rammer og platforme for menneskers udendørs liv.

Jeppe Aagaard er dansk forankret og internationalt orienteret. Hans arbejder kendes bedst på de stærke og enkle virkemidler. På en og samme gang formidles detalje og helhed i et stramt geometrisk formsprog, hvor den danske arkitektoniske tradition for enkelhed tages for pålydende. Med de helt basale oplevelser af rum, form og flade, der tager fat i såvel arkitekturen som skulpturens væsen.

Med Sundpromenaden i Malmø, fra Bo01 udstillingen 2001, har Jeppe Aagaard Andersen skabt et suverænt værk.

På mange måder er det hans vandmærke: Suverænt i hovedgrebet, enkelt og stærkt formidlet i den klareste arkitektoniske form. Et langt promenadedæk langs byen mod sundet og så en enkelt trappe ned til vandspejlet. Projektet er et pædagogisk skoleeksempel på nogle af arkitekturens dyder. Som her når snittets betydning sættes til at fortolke og formidle en overgang fra by til vand, fra bolig til by, i den reneste form og med de enkleste af alle midler. Det er en platform for menneskers udendørsliv.

For sit arkitektoniske arbejde udmærkes Jeppe Aagaard Andersen med Eckersberg Medaillen.