Eckersberg Medaillen 2008

Billedkunstner
Lilibeth Cuenca Rasmussen


Lilibeth Cuenca Rasmussen har gennem de seneste år markeret sig som en original
kunstner.
Lilibeth Cuenca Rasmussen arbejder med performance og videomediet, ofte i musikvideoens formsprog og med sig selv som aktør, danser og sanger, der både humoristisk, alvorsfuldt og med bid fortolker det at være kunstner, menneske og kvinde.

De fleste af Cuenca Rasmussens arbejder er videoværker, eller bliver efterfølgende til dette, som dokumentation af en performance.
Sideløbende med disse produktioner arbejder Lilibeth Cuenca Rasmussen med en dokumentarisk form – med video og med disse sociologiske dokumenter, i og mellem fødested og hjemland, tager Cuenca Rasmussen afsæt i sin egen dansk ? filippinske baggrund med antropologisk sans for sine fortællinger.
Med EgoShow 2005 og Soloudstillingen A Void sidste år, manifesterede Cuenca Rasmussen et eksplicit performance talent.

EgoShow og Cock Song kommenterede stilmæssigt forskelligt, et både politisk, satirisk og mediebevidst syn, der kommenterer individ, køn og samfund.

A Void i 2007 var en genpræstation af i alt 11 performances. En gentagelse og alligevel en unik historisk rejse og yderst moden præsentation af andre kunstneres performances fra Piero Manzoni, Yves Klein, Marina Abramowic, Yoko Ono og Janine Antonini. Der afsluttedes med egen performance: The Artist’s Song. For denne udfordrende og udforskende tilgang tildeles Lilibeth Cuenca Rasmussen Eckersberg Medaillen