Eckersberg Medaillen 2014

Arkitekterne
Pernille Schyum Poulsen og
Jan Albrechtsen


Arkitekterne Pernille Schyum Poulsen og Jan Albrechtsen arbejder i feltet mellem bygning og landskab med masterplanen som værktøj.

Som partnere i arkitekttegnestuen Vandkunsten har de gennem en årrække udarbejdet masterplaner lige fra den nære skala – huset ved pladsen, gaden, forholdet mellem det private og det offentlige rum – til hele bydele.

Pernille Schyum Poulsen og Jan Albrechtsen har i deres projekter et særligt fokus på relationen mellem brugere, byrum og bygninger. De arbejder i øjenhøjde både med de programmatiske og økonomiske udfordringer og særligt indsigtsfuldt med at fremkalde de rumlige potentialer, som stedet og funktionen har. Rummene er altid velproportionerede og designet med poetisk nerve.

De demonstrerer i projekter som Stenungsund, Sverige 2010, Varvsstaden, Malmø, Sverige 2011, Boligprojektet Bispevika, Norge 2012 og City in Between, Aalborg 2013, at de mestrer meget forskellige typologier fra design af intense rum i den vilde svenske natur over industriomdannelse til bystrategier, som det vil tage generationer at fuldføre.

Pernille Schyum Poulsen og Jan Albrechtsen har på overbevisende måde gennem mange projekter både i Danmark og internationalt vist, at masterplaner, når de er bedst, styrer de kvaliteter, man oplever i vores bebyggede miljø. Værket er her selve planen både i det nære og på det strategiske niveau.

Akademiet for de Skønne Kunster tildeler derfor Pernille Schyum Poulsen og Jan Albrecthsen Eckersberg Medaillen.