Eckersberg Medaillen 2014

Billedkunstner
Finn Naur Petersen


Finn Naur Petersen har fra starten i sit kunstneriske arbejde konsekvent fulgt det spor, at kunstværket er intimt forbundet med udstillingsstedet. Det er udstillingen som helhed, der er værket, og ikke de enkelte dele.

Hans kunstneriske praksis er helt igennem præget af det skrøbelige element – af sartheden og finheden. Udstillingen ”Finns samling” var et eksempel på, hvorledes hans arbejder spænder over både det minimale og det ekspressive – over mangfoldighed og detalje – og hvorledes han udtrykker tegningens væsen – afsætning af linjer, form og struktur og spor af proces ophængt og udstillet i hjemmet.

På hans seneste udstilling i Møstings Hus var alle vægge dækket med voks – et materiale der er meget holdbart, men samtidig skrøbeligt f.eks. ved ændringer i temperaturen. Tiden og forgængeligheden er en dimension i hans arbejde.

Hans utrolige fornemmelse for materialet, hans søgen og nysgerrighed efter nyt stof og energi har også givet ham mulighed for at udføre væsentlige udsmykninger i det offentlige rum. Eksempelvis ”Gabriels kammer” på Farmaceutisk Højskole – en meget omfattende udsmykning – smukt, fascinerende og præcist.

For dette særlige og konsekvente kunstneriske arbejde af meget høj kvalitet hædres Finn Naur Petersen med Eckersberg Medaillen.