Eckersberg Medaillen 2015

Billedkunstner
Ann Lislegaard


Billedkunstneren Ann Lislegaard er i 2015 tildelt Eckersberg Medaillen med følgende motivering:
Ann Lislegaard arbejder med skulptur, 3-D animationer, lyd og lys. Hendes installationer tager ofte udgangspunkt i idéer fra science fiction romaner og fører beskueren ind i et alternativt univers, hvor vores faste forestillinger om kønsroller, seksualitet, sprog og fortælling undermineres.

Hendes 3-D animation The Crystal World (efter J.G. Ballard) er fx en rejse gennem et hotel, der langsomt krystalliserer. Og i Left Hand of Darkness (efter Ursula Le Guin) introduceres vi til en verden, hvor kønnet er udskifteligt og hvor beskueren drages ind i rum, som hele tiden er under forandring. En hemmelig kønslig arkitektur opstår for straks efter at smelte og falde fra hinanden.

Selv om installationerne er komplekse, føles de alligevel klare, og man imponeres af deres arkitektoniske og grafiske kvaliteter.

Når man træder ind i en udstilling af Ann Lislegaard, begiver man sig ind i et mulighedernes rum. Det er en matrix af objekter, billeder, idéer og digital data, som både føles suggestiv og engagerende som kunst, men som også adresserer vigtige problematikker i vores hverdag og samtid.

For disse forløsende fiktioner modtager Ann Lislegaard Eckersberg Medaillen.