Eckersberg Medaillen 2015

Arkitekterne
Lars Juel Thiis, Ib Valdemar Nielsen, Bo Lautrup og Peter Dalsgaard – Cubo Arkitekter


De 4 arkitekter, Lars Juel Thiis, Ib Valdemar Nielsen, Bo Lautrup og Peter Dalsgaard, kan fremvise en produktion af projekter, der hver for sig demonstrerer, hvordan man forener selv kompleks funktionalitet med en enkel og indlysende æstetik.

Deres værker er eksempler på en dansk modernisme, hvor de med stilfærdig sikkerhed, stedlig indlevelse og en vis djærvhed, har skabt deres arkitektoniske praksis.

Deres produktion er sjældent bred og afspejler et samfundsmæssigt engagement, som kommer til udtryk gennem særligt nærvær i forhold til bygningernes brugere, for de ved, hvordan man lægger øret til jorden og til dens mennesker.

Dokumentationscenteret i Hanstholm taler bunkersanlæggenes tunge, tavse sprog, indskriver sig præcist og græsklædt, i et kompromisløst landskab.

Gymnasiet i Egå skaber med sit stramme ydre og sin generøse indre cirkel, et tyngdepunkt, et forum, for viden og fællesskab.

Nordkraft i Aalborg står som et levende tværsnit gennem industrikulturens epoker – forandret, uforandret i glidende transformation fra kraftværk til nu, et kulturelt samlingssted for hele byen.

Derfor tildeles Cubo Arkitekter Eckersberg Medaillen.