Eckersberg Medaillen 2015

Arkitekt og fotograf
Christina Capetillo


Christina Capetillo er både arkitekt og fotograf, formidler og kunstner. Hendes arbejde kan ikke låses fast i en bestemt position, det kan ikke gives kun én hensigt.

I sit arbejde udforsker hun naturen i kulturen og kulturelle spor i landskabet. Hun udvælger og skaber hierarkier, fokuserer og sorterer, for således at forme ’land’ til ’landskab’ og ’mellemrum’ til ’rum’. Gennem hendes fortolkning gøres naturen nærværende, landskabet bliver begribeligt, og byens overskudsrum bliver til steder.

Hendes billeder giver os tavse redskaber til at forsøge at skelne mellem natur og u-natur med en indbygget forståelse af det umulige i netop dét projekt.

Capetillo undersøger, hvordan man som menneske konfronteres med sin egen midlertidige eksistens, og sammenstiller enorme geologiske tidspand med de kulturelle transformationer, som bygninger og bygningsrester repræsenterer.

Hun skærer tværsnit igennem landets foranderlige rum, vores tid og vores landskaber. Hun udpeger steder og retninger, hvori vi sjældent ser, og viser os hvorfra vi egentlig kommer.

Derfor tildeles Christina Capetillo Eckersberg Medaillen.