Franciska Clausen Medaljen 2017

Arkitekterne
Johan Gjøde og Niels Bjørn Povlsgaard


Fra by til skov til bugt til skov til bugt til by til skov til… Vi tager afsked – vi tager afsted – vi ankommer…men hvad er det, at en uendelig bro forbinder? På den uendelige bro må vi spørge os selv, om bevægelse er vigtigere end ankomst?

To unge arkitekter formår med et usædvanligt klart tænkt, og meget enkelt udført arkitektonisk greb, i et splitsekund at forstyrre vores forestilling om, at bevægelse er en fortløbende og logisk rejse fra A til B. De viser os, hvor meget der kan gøres med hvor lidt. Hvor meget der kan spørges med hvor lidt.

Den Uendelige Bro fremstår som en skitse på en ny arkitektonisk typologi, den uendelige bro tilbyder en rejse, der umiddelbart ender, hvor den startede, og så måske alligevel ikke…
Således er Johan Gjøde og Niels Bjørn Povlsgaards værk et øjeblikkets værk, der overrasker og beriger. Det er et modigt værk. Et værk ingen havde set komme, og som ingen nu vil undvære.

For de 188 meter rundt. For de 360 grader. For deres poetiske, tanke- og sansevækkende værk. For et værk, hvor skønheden ikke kun ligger i formen, men også i oplevelsen. For Den Uendelige Bro hædres Johan Gjøde og Niels Bjørn Polvsgaard med Franciska Clausen Medaljen i 2017.

Værker vist i forbindelse med modtagelsen