Franciska Clausen Medaljen 2024

Billedkunstner
Molly Haslund

Landskabet ved Blåvandshuk er vind og vejr, her brydes bølgerne og her vaskes sandfladen ren. Her skabte Molly Haslund værket Uendelig, som del af gruppeudstillingen First There Is A Mountain, Wadden Tide, 2023, kurateret af Empathic Environments.

Gæster, lokale aktører og tilfældigt forbipasserende kunne følge i Molly Haslund og medperformer Oliver Maarups fodspor og forme det 100 meter lange uendelighedstegn på stranden. Til udstillingens åbningsperformance marcherede Varde Garden med, og et stutteri kom med heste og ryttere og fortsatte som de sidste, til solen gik ned. 

Ugentligt, gennem udstillingsperioden, kunne folk deltage og trave tegnet i sandet. En voldsom septemberstorm opløste næsten hele udstillingen, men en ny performance travede uendelighedstegnet frem igen og flettede værket ind i landskabets foranderlighed.

Værket Uendelig er monumentalt og forgængeligt, formet på strandfladen af mennesker, i et orkestreret samspil med Vadehavets morfologi. 

Værket står tilbage som et billede af en handling, lagret i de skridt, der formede det, og lagret i bølgerne, der slettede sporene. Et skulpturelt nedslag på tværs af tid og rum, flygtigt i sin materialitet, bestandigt som udsagn.

For det subtile værk Uendelig tildeles Molly Haslund Franciska Clausen Medaljen i 2024.

Video: Frida Gregersen