Ida Kvetny

Billedkunstner
Stiller op til Akademiet og JuryenMit navn er Ida Kvetny, og jeg er en hybrid kunstner, der kombinerer klassiske kunstformer med nye teknologier. Jeg ansøger om at stille op som kandidat til Akademiet og Juryen, med en stærk overbevisning om, at vi som kunstnere har en unik mulighed for at være med til at definere de digitale infrastrukturer i samfundet ved at undersøge de nye teknologiske værktøjer som udfordrer kunstbegrebet. Med en bevidsthed om det vi står på skuldrene af kunsthistorisk kan vi blandt andet koble de moderne teknologiske fremskridt til klassiske kunstformer.

“Når jeg skaber i VR, forvandler jeg mig til Kvetny Organismen, et væsen der er frigjort fra tyngdekraftens, materialernes og tidens begrænsninger. Jeg maler med ild, diamanter og græs på lærredet af parallelle verdener.” – Ida Kvetny

Gennem min karriere har jeg arbejdet med at forene disse to verdener. Som medstifter af de kunstnerdrevne initiativer Radar Contemporary og Museum of Nordic Digital Art (MoNDA) sammen med kunstner Diana Velasco, har jeg opnået erfaring i at fremme kunstneriske udtryk, der bygger bro mellem klassisk kunst og ny teknologi samt at arbejde med kunstnere fra forskellige discipliner.

Min vision for opstilling er at bidrage til at forme den danske kunstscene ved at integrere tradition med ny indsigt omkring teknologisk udvikling. Jeg ønsker, at være med til at værne om traditionerne, samtidig med at bidrage til udvikling, refleksion og relevans i en moderne kontekst.

Ved min kommende udstilling i 2024 på Centre Pompidou Málaga vil jeg netop fokusere på at undersøge nye digitale infrastrukturer for at åbne op for innovative måder at arbejde med kulturarv på, både analogt og digitalt. Som kandidat vil jeg bringe denne erfaring og forståelse for brobygning mellem den kunsthistorisk arv og en moderne kunstpraksis i spil. Jeg vil kunne bidrage og inspirere til at Danmarks fysiske og kulturelle miljø går mod en fremtid, hvor kunst og arkitektur ikke kun afspejler samfundets tilstand, men også inspirerer til partnerskaber mellem fagligheder, medier og nye netværk.