N.L. Høyen Medaljen 2015

Arkitekt
Kent Martinussen


Kent Martinussen er ikke en udøvende arkitekt i traditionel forstand, men en arkitekt der har formået at sætte arkitekturen på dagsordenen gennem sin formidling af dansk arkitektur til et nyt publikum i Danmark og internationalt – både politisk, folkeligt, fagligt og kunstnerisk.

Kent Martinussen har udviklet Dansk Arkitektur Center til et af Europas bedst kendte udstillingssteder for arkitektur, byudvikling og byggeri. Et kraftcenter for dansk arkitektur.

Gennem sit store personlige engagement og sin vedholdenhed kæmper han de fælles politiske kampe, hvis arkitektoniske resultater samfundet nyder godt af. Når Kent Martinussen kæmper for arkitekturen som kunstart og for arkitektens rolle i samfundet, så lyttes der både i og uden for faget. Således har Kent Martinussen på forbilledlig vis formået at formidle arkitekturens betydning til skiftende beslutningstagere og eksempelvis været en drivende kraft i udviklingen af Danmarks nationale arkitekturpolitik.

For sin passionerede og uovertrufne evne til at formidle arkitektur til både det brede publikum og det mere snævre faglige publikum hædres Kent Martinussen med N.L. Høyen Medaljen.