Ruth og Finn Torjussens Legat 2016

Billedkunstner
Svend Danielsen


Fonden har tilkendt billedhuggeren Svend Danielsen årets hædersgave på kr. 71.300,- som anerkendelse af værdifuld kunstnerisk indsats og med følgende motivering:

Svend Danielsen er ikke lige til at sætte i bås. Det er netop det ustyrlige, anarkistiske og evnen til vedvarende at sætte kunsten uden for vanlige greb, som karakteriserer Svend Danielsen.

Papinstallationskonstruktioner, udstillingsprojekter på umulige og mulige lokaliteter, små videoer og vedkommende objekter, maleri. Med finurlig humor og en eksplosiv skabelseskraft hvirvler Svend Danielsens kunstneriske virke os hjerteligt i møde.

Man bliver tryg og glad af Svend Danielsens kunst; intet skal skrues op eller stables med patos og stylter. I virkeligheden er Svend Danielsens kunst meget større end det, den fylder. Simple materialer, rester, en pind, sardindåser og det fundne bliver til poetiske og nærværende værker. Ydmygt, råt, generøst og præcist.

Malerierne er suverænt mestret med en umiddelbar lethed i tone og udtryk. Svend Danielsens kunstneriske substans er en sjælden kombination af modenhed og nysgerrighed.

Det er en glæde, at Svend Danielsen modtager Torjussens Legat 2016. Tillykke.