Thorvald Bindesbøll Medaljen 2003

Bogtilrettelægger og designer
Michael Jensen


Man kan for det meste kende en bog af Michael Jensen, når man holder den i hånden, man behøver ikke først at tjekke navnet i kolofonen.

Det kan altid både ses og mærkes, at Michael Jensen har stået for den grafiske tilrettelægning: Typografien er karakterfuld, den er afstemt med hensyn til grad og skydning så satsbilledet står rent og klart, disponeringen af billede og tekst på siden er overlegen og skaber en sammenhængende enhed i bogværket. Ofte eksperimenteres der med farver, papir, præg og andet godt med stor fornemmelse for materialerne.

Selv om Michael Jensens formgivning og æstetiske fingeraftryk er synligt og markant til stede, optræder det altid i respektfuld overensstemmelse med det indhold som præsenteres, og som skal spille den egentlige hovedrolle i bogen.

I Michael Jensens bøger er typografien gerne billedskabende, et visuelt element i det grafiske rum der etableres. Det er ikke så mærkeligt, for Michael Jensen er begyndt som maler og er i dag grafisk designer – en af vore bedste bogtilrettelæggere med en lang række bøger bag sig. Det er derfor heller ikke overraskende, at han netop har specialiseret sig i kunstbøger, bøger om billedkunst og billedkunstnere. På dette felt er han i særklasse.

For sit arbejde med bøger – og kunstbøger i særdeleshed – udmærkes Michael Jensen med Bindesbøll Medaljen.