Thorvald Bindesbøll Medaljen 2004

Designer
Ole Jensen


På udstillingen “Brugskunst” i 2003 viste Ole Jensen sin forunderlig og ejendommelig evne til at være helt fremme i skoen og samtidig være connected til fortiden. Et af den moderne verdens paradokser er jo at vi aldrig helt er på omdrejningshøjde med vores egen tid. Enten står vi med det ene ben i storbyen og det andet i provinsen. Eller også bærer vi på en eller anden besynderlig måde rundt med en rest stenalder imellem os. I Ole Jensens værker giver dette sig udslag i en rumlig dimension, hans bedste værker spænder over tid og er samtidig rettidige – på plads som kunsthåndværk til tiden.

Med Ole Jensens energi har vi fået udviklet hverdagens repertoire af daglige åbenbaringer med: Gummi-opvaskebaljer, fejekoste med indbyggede fejeblade, spidshattede rivejern og fade til både at hænge og til at stå. Foruden langørede kopper og barmfagre kander. Som opremsningen antyder står Ole Jensens arbejder ofte i en reel balance mellem humor og funktion. Men bag den ekstraordinære evne til ekstra ordinære former er formlysten forbundet med noget befriende enkelt.

I de helt enkle keramiske lerfade, krus og tallerkner, har Ole Jensen arbejdet med typologier af noget dagligdags grej, der er kendt siden lerpotternes tid. På ægte dogmevis er der skruet ned for teknikkens larm til fordel for den rene keramiske fortælling: Om hånden og leret og den generøse hverdag.

For sine suveræne arbejder udmærkes Ole Jensen med Thorvald Bindesbøll Medaljen.