Thorvald Bindesbøll Medaljen 2005

Væver
Jette Valeur Gemzøe


Væveren Jette Gemzøe er i 2005 tilkendt Thorvald Bindesbøll Medaljen med følgende motivering:
Jette Gemzøe har i snart 40 år manifesteret sig som en af vore fornemste tekstilkunstnere. Hun har arbejdet med såvel unika som industrielt design, bl.a. som medlem af ”Eleven Danes”. Hun har udstillet utallige gange herhjemme og på museer over hele verden.

”Den dialog som opstår mellem væven, mønstre og materiale, er for mig den vigtigste forudsætning for det færdige resultat” har Jette Gemzøe udtalt.

Talrige udforskninger og eksperimenter har været med til at skabe nye og ukonventionelle løsninger på vævetekniske problemer.

Inspirationen til hendes tekstiler fornemmer man tydeligt kommer fra hendes mange og lange rejser til udlandet. Efter 1980 har hun hovedsageligt arbejdet med mere minimalistiske mønstre i såvel tekstildesign som billedvævninger.

Jette Gemzøe har løst en lang række monumentale opgaver – ikke mindst den meget flotte udsmykning af Handelshøjskolen på Frederiksberg.

For denne utrættelige udforskning af mediet og fine kunstneriske indsats udmærkes Jette Gemzøe med Thorvald Bindesbøll Medaljen.