Thorvald Bindesbøll Medaljen 2017

Keramiker
Karen Bennicke


Karen Bennicke kom baglæns ind i verden, siger hun selv, og sådan har det været lige siden. Det er derfor heller ikke mærkværdigt, at hun formelt set er kunsthåndværker og keramiker, men bevæger sig i et felt mellem billedkunsten, arkitekturen og den funktionalitet, der hører kunsthåndværket til.

Strategien for hendes arbejde er det klart formulerede projekt. Det vil sige et projekt, hvor der er noget at undersøge, noget at give svar på, noget at stille spørgsmål med.
Karen Bennickes arbejder er så geometrisk komplekse, at beskueren må undre sig – ikke bare én gang, men hver gang, skulpturen studeres. Øjet finder ikke ro, forundringen afsluttes ikke med afklaret forståelse, og det er netop det fine ved det samlede værk. Forundringen indeholder en energi, der tilføjer værket tyngde.

Karen Bennicke karakteriserer det keramiske ler som et taknemmeligt materiale. Det er føjeligt, foranderligt og uforudsigeligt.

Karen Bennickes værk bliver til i et stabilt projektarbejde fra morgen til aften, fra dag til dag. Vi forundres, forbløffes og glædes over konsekvensen og den håndværksmæssige formåen, hvorfor Karen Bennicke hædres med Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Værker vist i forbindelse med modtagelsen