Thorvald Bindesbøll Medaljen 2017

Arkitekt
Cecilie Bendixen


Cecilie Bendixens arbejde udstråler enkelhed og lethed og udmærker sig ved at undersøge tekstilets skulpturelle potentiale og dets konstruktive, rumdannende egenskaber.
I sit arbejde med tekstil er Cecilie Bendixen optaget af materialets forskellige sanseligheder – det visuelle, det taktile og det auditive.

Det er gennemgående for Cecilie Bendixens værker, at hun arbejder tredimensionelt med tekstilerne, der spændes ud, trækkes, samles og krølles ind i rumgivende former. Tekstilets evne til at absorbere lyd er en væsentlig del af disse undersøgelser.
Cecilie Bendixen arbejder desuden med stoffet som teltkonstruktion eller arkitektoniske volumener i menneskelig skala. Teltkonstruktionerne er skrøbelige og sanselige og giver en poetisk oplevelse af rum.

Cecilie Bendixen henter inspiration i naturens former, hvor hun med stoffets mulighed for foldninger og plisseringer danner mønstre, som lægger sig op ad naturens enkle udtryk. Som f.eks. Cecilie Bendixens vindkonstruktioner hvor stoffet skæres eller foldes i matematisk udtænkte konstruktioner med udgangspunkt i skærmblomster eller skyer.

For sit nytænkende arbejde med tekstiler hædres Cecilie Bendixen med Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Værker vist i forbindelse med modtagelsen