Mads Quistgaard

Arkitekt
Stiller op til Akademiet og Juryen



Kandidatopstilling til Akademi og/eller Jury.

Mads Quistgaard, Arkitekt MAA, Designer MDD

Min baggrund for at søge optagelse i Kunstnersamfundet er et brændende ønske om at brede viden om design og kunstnerisk virke endnu længere ud i samfundet. Jeg forsøger i det daglige at bygge bro mellem teori og praksis, nu kunne jeg godt tænke mig at bygge mere bro mellem vores fag og hele Danmark. Sidst men ikke mindst, håber jeg på at blive en del af Akademiet, og derigennem, præge vores fag, faglighed og fagfæller, fremover.

Jeg er designer og arkitekt, med en stærk tro på at design og arkitektur er to sider af samme sag, med samme etos, men forskellig i skala. Jeg startede min karriere som formnørd med særlig interesse for vores nationale typografiske arv og visuel identitet. I dag er mit fokus bredere og handler om at skabe og bruge design til gavn for samfundet.

Jeg har siden min studietid, både arbejdet med faget i egne firmaer, undervist, forsket, været afgangscensor, faciliteret vidensforaer, arrangeret konferencer – alt sammen centreret omkring design. Jeg har de senere år både været Adjungeret Professor på Designskolen Kolding og Professor KUV på Det Kongelige akademi. Jeg er medlem af Designrådet og har siddet i Statens Kunstfond i udvalget for Design og Kunsthåndværk. I dag er mit fulde fokus på design i mit firma Urgent.Agency.

Jeg har modtaget over 30 designpriser herunder Creative Circle, Danish Design Awards, German Design Award og Red Dot og er modtager af Knud V Engelhardt legatet for et særligt bidrag til dansk design.

Mvh,

Mads Quistgaard