Lise Tovesdatter Skou

Billedkunstner
Stiller op til Akademiet og JuryenJeg ønsker at stille op til både Akademi og Jury, med baggrund i mit billedkunstneriske virke og kompetencer erhvervet efter 20 års praksis og fire år som medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalgt for Billedkunst (1.1.2020 – 1.1.2024).

Jeg har, siden jeg tog afgang i 2004 beskæftiget mig med temaer som feministisk økonomi, værdien af skjult arbejde, og værdiforringelse af visse liv. I de senere år har mit arbejdet taget en drejning mod normative strukturer – kognitivt, socialt og sprogligt – som de udfolder sig i hverdagen, i uddannelsessystemet, i foreningslivet, på arbejdspladsen. Det er blevet et arbejdsfelt, hvor jeg indgår i internationale netværk der konstant giver mig nye erfaringer og perspektiver på hvorledes det normative udfolder sig i det offentlige rum og retoriske landskaber. Mit arbejde er konceptuelt funderet og tager bl.a. form som performances og videoværker, senest på min soloudstilling Destituent Bodies på Galleri Image (12.1 – 10.3.2024) hvor 2 nyproducerede videoinstallationer – Fight till the death with Clubs og Gestures of Care Becoming a Warrior – fylder rummene med 5 højformat skærme (110 x 190), fototapet fra den ikoniske Chr IXs Børssal i Kbh, luftige gennemsigtige gardiner, hvor en video projekteres og kaster skygger.

Jeg er stærkt optaget af kunstverdenens struktur, vedligeholdelse og forbedringer af vilkårene for kunstnere i Danmark, herunder støttesystem, arbejdsvilkår og kunstnerisk uddannelse. Efter 4 år som medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst og forperson for Statens Kunstfonds Udvalg for den Unge Kunstneriske Elite, har jeg opnået en omfattende indsigt i billedkunstscenen i Danmark, som den viser sig i disse år. Ydermere har mine fire år i Statens Kunstfond givet mig kompetencer i forhold til initiativer der sikrer kunstnerisk kvalitet og rådgivning i kunstneriske spørgsmål. Udover tildeling af arbejdslegater, indkøb og præmiering af udstillinger er Legatudvalgets opgave at behandle og dele midler til kunst i det offentlige rum, og efterfølgende være konsulenter rundt om i landet i forbindelse med realisering af de mange opgaver. Herunder rådgivning i forhold til valg af kunstner. Alt i alt erfaringer der har skabt et godt grundlag for og stor interesse i at arbejdet med at sikre kunstnerisk kvalitet i alle led af kæden – fra folkeskolen til realisering af store komplekse værker – samt de bedst mulige forudsætninger for at bidrage til fortsat udvikling af kunstscene i Danmark i overensstemmelse med samtiden.

Jeg er med baggrund heri stærkt motiveret til at fortsætte arbejdet for kunsten i Akademiet og Juryen. 

Med venlig hilsen

Lise Tovesdatter Skou