Niels Bonde

Billedkunstner
Stiller op til Akademiet og JuryenSom medlem af juryen, hvor jeg har tidligere siddet, vil jeg være proaktiv, og sørge at de mange fantastiske unge kunstnere i Danmark, bliver optaget i Kunstnersamfundet, så Akademiet forbliver en stærk og relevant organisation.

Jeg stiller også op til Akademiet, der er vi kunstneres faglige organisation der stiller principielle og faglige krav og forslag til billedkunstneriske og arkitektoniske forhold i samfundet, og bidrager til at sikre livskvaliteten for alle, der færdes i det offentlige rum.

Præsentation:
Jeg har udstillet digital kunst fra 1991, og mine værker udforsker, hvad digitale medier betyder for vores kultur og former os. Det handler om kontrol, overvågning, voyeurisme, ekshibitionisme og paranoia, og hvordan disse emner er blevet kerneelementer i vores samfund og ikke eksotiske subkulturer. Idéerne smelter sammen i teorier om billeder som valuta og beskriver, hvordan de er blevet mere og mere dominerende i post-internet- og smartphonekommunikation, og hvad denne nye rolle betyder, og hvordan skærmen er blevet en afgørende reference i vores forståelse af verden. Fra 1990’erne har jeg vist installationer i museer og gallerier, bl.a. Statens Museum for Kunst [DK], MIT List Visual Arts Center, ZKM Karlsruhe, Stedelijk Museum, PS1 MoMa New York, Pinacoteca do Estato de Sao Paolo, Heart [DK ], ARoS [DK], Academy of Fine Arts Hanoi Vietnam, Contemporary Art Center Vilnius Litauen, Malmö Kunstmuseum, Haus der Kulturen der Welt, Berlin og Deutsche Hygiene Museum Dresden.

Jeg har studeret på Det Kongelige Kunstakademi i København og på Institut für Neue Medien på Städelschule Frankfurt.
Jeg var adjunkt ved Malmø Kunstakademi fra 1999 til 2005 og ved Kunsthøjskolen i Holbæk fra 2010 til 2016, og har undervist som gæstelærer på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Jeg er i øjeblikket ph.d.-stipendiat ved Universität für Angewandte Kunst i Wien.

nielsbonde.com